За нас


Ние постоиме од 2010 година. Глобалекс е небанкарска финансиска институција: Менувачници, Tax Free Refund, Брз трансфер на пари. Имаме долгогодишно искуство и голем број на задоволни клиенти.


Ако пазарите во странство имате право да си го вратите ДДВ, содржан во купените производи. Најлесно тоа ќе го сторите преку глобалниот систем на Premier/PLANET Tax Free Worldwide и TAX FREE BULGARIA, чиишто ексклузивен застапник за Македонија сме ние. При напуштање на земјата што сте ја посетиле, заедно со пасошот приложете го и TAX FREE чекот на царинскиот службеник, како би добиле царински печат и ваучерот би станал валиден. Покрај во државите на ЕУ, ова право може да го остварите и во Швајцарија, Норвешка, Русија, Сингапур... Доколку пазарите во земја од ЕУ, царинскиот печат треба да е од било која земја членка на ЕУ, т.е. од последната држава од ЕУ која сте ја напуштиле. Со така комплетиран чек (ваучер) повелете во некоја од нашите локации каде ќе ги рефундирате Вашите пари.*Може да се чуствувате потполно безбедно работејќи со нашата фирма бидејќи се почитуваат процедурите и правилата предвидени со Законот за заштита на лични податоци, како и прописите предвидени од Народната Банка, како наш најнепосреден надзорен орган.

Менувачници, Tax Free Refund, Брз трансфер на пари  23.04.2024
Currency
Валута
Buy
Купува

  Sell
Продава
Australian Flag AustraliaAUD 35.40

             38.40

Danish Flag Denmark DKK 550.00
  800.00
Europe EURO EUR 61.30
61.75
Flag of Japan Japan  JPY

34.40


             38.40
Flag of Canada Canada CAD 40.30

             43.30
Flag of Norway Norway NOK

350.00


  600.00
Flag of Switzerland Switzerland CHF 62.00
65.00
Flag of Sweden Sweden SEK 400.00
  650.00
Flag of United Kingdom UK GBP 68.90               72.90
US Flag United States USD 56.10
              58.60

                     Commission 0%

                                    

Галерија

Локации каде што ќе не пронајдете!
Нашите канцеларии се наоѓаат во Македонија,
од каде што се и направени сликите.

 • Васил Главинов 3/1/1 лок. 9/1, Скопје


  Кликни овде за повеќе информации

 • Даме Груев 5, Скопје


  Кликни овде за повеќе информации

 • Кеј 13 Ноември, ГТЦ - Приземје, Скопје


  Кликни овде за повеќе информации

 • Васил Главинов 3/1/1 лок. 9/1, Скопје


  Кликни овде за повеќе информации

 • Даме Груев 5, Скопје


  Кликни овде за повеќе информации

 • Кеј 13 Ноември, ГТЦ - Приземје, Скопје


  Кликни овде за повеќе информации

 • Бул. Маршал Тито, ГТЦ Глобал, Струмица


  Кликни овде за повеќе информации

Нашите партнери